Praktijknummer: (0113) 62 14 38Receptenlijn: (0113) 62 14 38, keuze 2Spoednummer: (0113) 62 14 38, keuze 1

Corona praktijkmaatregelen


Coronamaatregelen in onze praktijk: 

Uw Coronavaccinatie's staan geregistreerd op bij het RIVM als u daar toestemming voor hebt gegeven.

Voor informatie over het coronavaccin kunt u terecht bij de website van het RIVM 

-Voor het betreden van de praktijk desinfecteert u de handen en doet u een mond/neuskapje op.
-Het inloopspreekuur is komen te vervallen, alleen op afspraak is het mogelijk op het spreekuur te komen.
-Het online inplannen van uw afspraak via het patientenportaal (uw zorg online app) is mogelijk maar alleen als u geen "ja"hebt bij de Covid-vragen.
-De afhaaltijden van medicatie in de apotheek zijn 11.00-12.00 en 15.30-17.00 uur.


Algemeen:
-Binnen de praktijk geven we elkaar geen hand en houden we zoveel mogelijk rekening met de anderhalve meter afstand naar andere patiënten en de zorgverleners. 
-Raak zo min mogelijk materialen (deurknop, balie) aan in de praktijk


Afspraken en spreekuur :   

  1. Patiënten kunnen alleen na telefonisch contact naar de praktijk komen en op een afgesproken tijd. (geen inloopspreekuur dus!)
  2. De assistente is geïnstrueerd om u een aantal vragen te stellen om te beoordelen of uw vraag telefonisch kan worden afgehandeld en / of op welk spreekuur u terecht kan. (Corona-gerelateerd of regulier).
  3. Bij het inplannen van een afspraak via het patiëntenportaal wordt u verzocht de corona- vragen te beantwoorden. Bij één of meer "ja", geen afspraak inplannen maar bellen met de assistente. 
  4. Er kunnen maximaal 4 personen veilig in de wachtkamer plaatsnemen. Kijkt u eerst of er een plaats vrij is voordat u de wachtkamer betreedt.  Zo niet? wacht dan in de buitenste hal tot er plaats is.
  5. Afspraken worden strak gepland om drukte in de wachtkamer / gangen te voorkomen. Dit verloopt goed als patiënt èn behandelaar zich aan de gereserveerde tijd houden. (consult = 10 minuten, dubbelconsult = 20 minuten). 
  6. Kom op tijd en dus niet (veel) te vroeg voor uw afspraak.
  7. Op basis van uw klachten wordt er beoordeeld of beschermende maatregelen worden gebruikt en op welk spreekuur u terecht kan. 
  8. Veel vragen blijven we telefonisch afhandelen. U wordt teruggebeld door de huisarts of de assistente. Doordat het aantal terugbelverzoeken zijn toegenomen zijn precieze tijden niet goed aan te geven. We vragen om uw begrip hiervoor. In elk geval geldt: u wordt altijd -op dezelfde dag- teruggebeld, ook als u even niet bereikbaar bent geweest.
 
Apotheek :

- Kom niet onnodig naar de praktijk. (etiketten kunnen in brievenbus in de hal worden gedaan, of herhaalmedicatie kan via telefoon, website of  patiëntenportaal worden aangevraagd)

-Kom wanneer u hoest en / of een snotneus of koorts heeft niet uw medicatie ophalen. Laat iemand anders uw medicatie ophalen of neem contact op met de praktijk. (alleen op afhaaltijden tussen: 11.00-12.00 uur en 15.30-17.00 uur)

-We ontvangen telkens maximaal 2 personen voor de balie van de praktijk.
Kijk dus eerst door het raam of u de praktijk kunt u betreden. Zo niet? Wacht dan in de buitenste hal op uw beurt. Houd daarbij veilige afstand tot anderen. Wacht aan de muurzijde zodat patiënten die een afspraak hebben veilig de praktijk / wachtkamer kunnen verlaten of binnengaan.Procedure bij Covid-klachten: 
Heeft u lichamelijke klachten als verkoudheid, hoest, koorts, verlies van geur/smaak, zelfs als u reeds bent gevaccineerd? Bel dan
0800-1202 om een afspraak in te plannen voor een Covid-test. ( telnr is bereikbaar van 8.00-20.00 uur, 7 dagen per week) Wacht niet af maar meld u aan voor de test. Aanmelden voor een test kan ook via coronatest.nl waarbij ingelogd dient te worden met uw DigiD.
Dit kan zonder tussenkomst van de huisarts. De uitslag van de test krijgt u binnen 24 uur. Wanneer u voor een test gaat moeten u en uw huisgenoten in thuisquarantaine blijven tot uitslag test bekend is. Mocht de testuitslag positief (=u heeft Corona) zijn dan start er een bron- en contactonderzoek vanuit de GGD.

Zelftesten kunnen alleen betrouwbaar worden geacht wanneer u geen klachten heeft.Voor recente informatie verwijzen wij naar de website van het RIVM en www.thuisarts.nl/coronavirus 


 Adres Prinses Beatrixweg 52c
4424 AD Wemeldinge

huisartswmd@zeelandnet.nl
apotheekwmd@zeelandnet.nl
Contact
Telefoon:(0113) 62 14 38
Receptenlijn:(0113) 62 14 38, keuze 2
Spoednummer:(0113) 62 14 38, keuze 1
Huisartsen K. Hamelink BIG 39909326701